Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Виїзний прийом голови районної ради

Виїзний прийом

 

Сільчани озвучили блок проблем Новоолександрівської громади

 

    Минулої п’ятниці жителі Новоолексадрівки мали змогу поспілкуватися з приводу проблем громади з головою районної ради А.М.Шевчишиним та головою і членом фракції "партії "Опозиційний блок"  депутатами  Запорізької районної ради Ломейком В.І. та Пруглом С.В.,  які провели  тут свій черговий виїзний прийом громадян.
   На визначений час прийшло немало жителів села, керівники бюджетних установ та організацій з тим, аби заручитися підтримкою районної влади у питаннях, які найбільше турбують населення.

Голова первинної організації ветеранів села, депутат сільради А.А.Осіпенко порушив наболіле питання про перейменування сільських вулиць так. Це питання турбує не тільки новоолександрівців, але виконувати закон треба. Тому вирішено найближчим часом на території ради провести громадські слухання з цього питання з тим, аби повернути вулицям колишні історичні назви, або змінити їх на вимогу часу.

   З наболілою проблемою на прийом до голови районної ради прийшла директор Юльївського НВК С.А.Когут. А саме – проведення реконструкції системи опалення школи та каналізації і придбання нового газового котла.
Аналогічне питання поставила і її колега, директор Новоолександрівської ЗОШ В.В.Калниш. Вікторія Всеволодівна клопотала про капітальний ремонт актової зали та системи каналізації, які давно вийшли з ладу і не відповідають існуючим санітарним нормам. Інше її питання – придбання нового комп’ютерного класу на заміну колишнього, морально застарілого. Стосовно останнього питання було вирішено спільними зусиллями шукати спонсорів, залучатися до грантових програм і таким чином поновити комп’ютерну техніку.

   Про благоустрій прилеглої до дитячого садочка території клопотала завідуюча дитячим дошкільним закладом В.В.Болткова. Вона, зокрема, зазначала, що навесні та восени, та й нині, за дощової погоди перед входом на територію дитсадка і безпосередньо на його подвір’ї утворюються великі калюжі, які батькам з дітками, з колясками непросто долати. Дещо більше 500 м кв. потрібно покласти плитки, аби уникнути проблеми.

Проблеми галузі сільської культури озвучила директор Новоолександрівського БК С.Г.Моісєєва. Вона просила сприяння у проведенні капітального ремонту стелі в приміщенні глядацької зали сільського БК, збудованого ще у 1957 році.
Тут треба сказати, що стосовно всіх питань щодо капітальних і поточних ремонтів, реконструкцій, Анатолій Миколайович узяв їх на контроль для більш детального вивчення і порушить питання про їх вирішення на сесії районної ради у другому півріччі поточного року, коли буде перерозподіл районного бюджету.

   Сільський голова Олександр Корнієнко озвучив на прийомі питання, яке вкрай турбує громаду. Йдеться про ремонт розбитої дороги на вул. Радянській, яка веде до школи, тут розташовані дитсадок, управління зрошувальних мереж, двоповерхові будинки. Є проект, є позитивний висновок філії ДП "Укрдержбудекспертиза" у Запорізькій області, але коштів на ремонтні роботи немає. Сільрада готова на співфінансування в межах 10% від загальної вартості робіт. Анатолій Миколайович пообіцяв тримати це питання на контролі і, по можливості, включити цей проект до переліку об'єктів, реалізація яких потребує залучення коштів обласного та державного бюджетів.

Окрім всього, були запитання про надання матеріальної допомоги. А ветеран праці О.Х. Фісун озвучила проблему, яку практично всі її односельчани мають із оплатою за використаний природний газ, передачу показників лічильників, переукладення договорів. Попередньо було вирішено встановити спеціальну скриньку для запитань новоолександрівців до представників газової служби та показників лічильників. Крім того, буде вивчене питання стосовно організації, хоча б раз на місяць, виїзних прийомів громадян представниками газової служби міста чи області.

Ольга ГРИГОРЕНКО.



П'ятниця, 12 Лютого 2016 11:13 | Переглядів: 833