Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Вода тривоги нашої

Районна влада, депутати обласної ради докладають усіх зусиль, щоб вирішити питання забезпечення питною водою жителів нашого району.

Справа у тому, що 1 січня поточного року у об’єктів водопостачання Запорізького, Новомиколаївського та Вільнянських районів закінчилися договори з КП «Водоканал». З цього питання у грудні 2015 року в області відбулася робоча нарада, за результатами якої було досягнуто домовленостей, що договори позички на об’єкти водопостачання Запорізького, Новомиколаївського та Вільнянських районів будуть пролонговані на строк до 1 травня 2016 року. До цієї дати існуючий механізм водопостачання зберігається.

В той же час перед Запорізьким (Новомиколаївським, Вільнянським) районами поставлено завдання – провести відповідну роботу зі створення місцевих комунальних підприємств, визначення їх надавачами послуг з водопостачання та приведення тарифів на водопостачання до економічно обгрунтованого рівня.

Наприкінці січня в облдержадміністрації за участю заступника голови облдержадміністрації (стажування) В.Є.Тоцького, керівництва «Водоканалу» і «Облводоканалу» відбулася чергова нарада з проблемних питань водопостачання населених пунктів Запорізького, Новомиколаївського та Вільнянських районів. Розглядали питання договорів позички, про розрахунки за послуги з водопостачання, а також шляхи вирішення даної проблеми. В обговоренні взяли участь голова районної ради А.М.Шевчишин, перший заступник голови райдержадміністрації А.Г.Васюк, депутат обласної ради Д.М.Майстро та інші. В результаті було вирішено: райдержадміністраціям спільно з районними, міськими, селищними і сільськими радами опрацювати питання щодо прийняття органами місцевого самоврядування рішень про передачу водопровідних мереж у власність територіальної громади м.Запоріжжя; спільно із відповідними районними радами підготувати колективне звернення до Запорізького міського голови з питання передачі водопровідних мереж у власність територіальної громади м.Запоріжжя; спільно із головами сільських рад та керівників сількомунгоспів вжити усіх можливих заходів для підвищення рівня розрахунків сількомунгоспів перед КП «Водоканал» м.Запоріжжя за послуги з водопостачання.

Є й інший варіант вирішення даного питання – створення районого комунального підприємства. Яким буде рішення, час покаже.

Наталія Стіна.

Понеділок, 01 Лютого 2016 13:52 | Переглядів: 827