Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Дмитро Єрмолайович Захаров - почесний громадянин району!

Дмитро Єрмолайович Захаров - почесний громадянин району!

   На першому пленарному засіданні п’ятої сесії районна рада прийняла рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин району» ветерану війни і праці, учаснику бойових дій, кавалеру трьох орденів Трудового Червоного прапору, орденів «Дружби народів» та «Знак Пошани» Дмитру Єрмолайовичу Захарову.
  У середу, 6 квітня, голова районної ради А.М. Шевчишин разом з заступником голови РДА Ю.В. Зенкіним, головою районної ради ветеранів війни та праці В.М. Скловським та начальником управління соціального захисту населення Т.В. Круподерою завітали до Дмитра Захарова, щоб привітати його та вручити почесну нагороду.
У своєму вітанні Анатолій Шевчишин щиро поздоровив Дмитра Єрмолайовича з присвоєнням почесного звання. Та відзначив, що Почесний громадянин району – це найвища відзнака, що присвоюється жителям району за видатний внесок у розвиток району та в знак великої пошани за багаторічну плідну діяльність:
- Я дуже пишаюся тим, що сьогодні познайомився з Вами, Дмитре Єрмолайовичу. Ви - людина-легенда! Спасибі Вам за Вашу багаторічну відповідальну працю, за мужність і відвагу проявлену в роки Другої світової війни. Дозвольте побажати Вам щастя, здоров‘я та ще багато радісних та світлих на події днів!
Дмитро Єрмолайович Захаров народився 19 жовтня 1923 року в багатодітній селянській сім'ї на Тамбовщині Російської Федерації. Перед війною закінчив семирічку та авіаційне училище.
   За виявлену військову доблесть у роки Другої світової війни Захаров Д.Є. був нагороджений орденом Червоної Зірки, Вітчизняної війни І ступеня, медалями «За відвагу», «За оборону Москви», «За оборону Києва», «За перемогу над Німеччиною у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр..»
Він – перший керівник нашого району. У 1944 році був обраний головою Канкринівської сільської Ради депутатів трудящих Оріхівського району. Працював директором Листовської семирічної школи. Згодом обирався головою Новомиколаївської районної Ради депутатів трудящих; головою Оріхівської районної Ради депутатів трудящих області. У 1965 році обраний головою виконавчого комітету Запорізької районної Ради депутатів трудящих Запорізької області. Неодноразово обирався депутатом обласної та районної рад. До виходу на заслужений відпочинок працював завідуючим Запорізького обласного відділу соціального забезпечення,
  За самовіддану працю він нагороджений трьома орденами Трудового Червоного Прапора, орденами «Дружба народів», «Знак Пошани», медалями «За доблесний труд», «Ветеран праці» та іншими.
Всю свою трудову діяльність присвятив служінню людям та розвитку Запорізького краю і досі користується заслуженим авторитетом і повагою у мешканців району.



Середа, 06 Квітня 2016 14:20 | Переглядів: 757